Τρέξιμο: Τα πέντε είδη βασικού εξοπλισμού που πρέπει να έχεις

Πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με την γυμναστική λατρεύουν το τρέξιμο. Δεν είναι τυχαίο. Όπως και πολλά άλλα αθλήματα δεν είναι ιδανικό μόνο για όσους θέλουν να χάσουν κιλά καθώς ενεργοποιεί το μεταβολισμό, χτίζει αντοχή και γερά πόδια και κορμό, βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, ανεβάζει τα επίπεδα σεροτονίνης – την χημική ένωση της καλής διάθεσης- και γενικότερα προωθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής όπου η σωματική άσκηση είναι επιλογή και όχι τιμωρία για τον οργανισμό μας.


Σε αντίθεση με άλλα αθλήματα και είδη σωματικής άσκησης, το τρέξιμο είναι οικονομικό, και μπορεί να το κάνει ο καθένας καθώς δεν χρειάζεται πανάκριβο εξοπλισμό.

Για να έχεις την καλύτερη εμπειρία χρειάζεσαι μόνο πέντε πράγματα


Σωστά παπούτσια


Τα παπούτσια, όσο και αν θέλουμε να πιστεύουμε το αντίθετο, είναι ένα βασικό κομμάτι στο τρέξιμό σου και μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την απόδοση σου. Επίσης, συμβάλλουν σημαντικά στην αποφυγή τραυματισμών κάτι το οποίο σπάνια έχουμε στα υπόψη μας. Ένα απλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, δεν είναι πάντα το ιδανικό. Είναι σημαντικό να επιλέξεις το κατάλληλο ζευγάρι για ‘σενα ανάλογα με το «καλούπι» του ποδιού σου, τις αποστάσεις που διανύεις και το στυλ του τρεξίματος σου. Ιδανικά, μπορείς να απευθυνθείς σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα όπου θα σε βοηθήσουν να βρεις ακριβώς αυτό που σου ταιριάζει.


Ρούχα με το κατάλληλο ύφασμα


Μπορεί η βαμβακερή μπλούζα που έχεις από την πενταήμερη να σε βολεύει, αλλά σίγουρα δεν είναι κατάλληλη για τρέξιμο. Χρειάζεσαι ρούχα με συνθετικό ύφασμα ώστε όταν ιδρώνεις να απορροφούν τον ιδρώτα ενώ τον χειμώνα να σε κρατούν σε μία καλή θερμοκρασία ώστε να μπορείς να συνεχίσεις. Τρέχοντας, οι παλμοί σου αυξάνονται αρκετά οπότε η διατήρηση της θερμοκρασίας σου είναι κάτι βασικό που θα επηρεάσει άμεσα την απόδοσή σου. Παράλληλα, χρειάζεσαι ρουχισμό που θα προσφέρει ελευθερία κινήσεων και θα «κολλάει» πάνω σου, ενώ οι γυναίκες είναι σημαντικό να έχουν ένα sports bra που θα προσφέρει στήριξη και σταθερότητα.


Παγούρι


Τρέχοντας θα αφυδατώνεσαι αρκετά με τον ιδρώτα, έτσι χρειάζεται να πίνεις πολύ νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ένα παγούρι για να κρατάει δροσερό το νερό σου θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.


Ρολόι


Ένα ρολόι που θα μετράει τους παλμούς σου, τα βήματα και τους χρόνους σου, θα σε βοηθήσει να καταγράψεις την πορεία σου, να εντοπίσεις τις πιθανές βελτιώσεις και να δώσεις το 100% του εαυτού σου με βάση τα δεδομένα.

Ζώνη τρεξίματος


Η ζώνη τρεξίματος θα σου λύσει τα χέρια αν θες να τρέχεις στην εξοχή, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς το σακίδιό σου. Στις περισσότερες μπορείς να αποθηκεύσεις το κινητό σου, χρήματα, το παγούρι σου, και ό,τι άλλο χρειάζεσαι.


Είδες και μόνος σου πως δεν χρειάζεται πολλά για να ξεκινήσεις το τρέξιμο. Αν το σκέφτεσαι, τώρα είναι η ώρα. Προμηθεύσου με τα απαραίτητα και ξεκίνα!