Τουρνουά τένις που πρέπει να παρακολουθήσεις κάποια στιγμή στη ζωή σου

Ένας από τους λόγους που αρκετοί δεν απολαμβάνουν τον αθλητισμό είναι η «σκληρότητα» που μπορεί καμιά φορά να εμφανίζεται μεταξύ των αθλητών, ειδικά όταν μιλάμε για τα ομαδικά αθλήματα. Και, αν εξαιρέσουμε τα αθλήματα που έχουν ηχητική υπόκρουση όπως είναι η ρυθμική γυμναστική ή το ice skating, τότε μπορούμε να πούμε πως το τένις είναι ένα από αυτά τα σπορ που μπορεί να απολαύσει ο οποιοσδήποτε.

Ακόμη και αν οι φαν του τένις, δεν είναι τόσο φανατικοί όσο αυτοί των ποδοσφαιρικών ομάδων, είναι πολλοί αυτοί που με ενθουσιασμό παρακολουθούν τις αρκετές διοργανώσεις αγώνων που γίνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Παρακάτω θα δούμε συνοπτικά κάποια από τα καλύτερα τουρνουά:

Πρωτάθλημα Wimbledon

Ξεκίνησε το 1877 και είναι το παλαιότερο πρωτάθλημα τένις στον κόσμο. Δεν γίνεται λοιπόν να αμφιβάλλουμε για την φήμη του. Έχει σοβαρό κύρος μεταξύ των αθλητών και των ειδικών. Λαμβάνει χώρα στην Αγγλία κάθε χρόνο μεταξύ Ιουνίου- Ιουλίου και αποτελεί σταθμό στην καριέρα κάθε τενίστα. Εντυπωσιακό είναι το ποσό των 20 εκ. αγγλικών λιρών που μοιράζεται κάθε χρόνο στους νικητές.

Roland Garros

Το γαλλικό πρωτάθλημα, σε αντίθεση με το προηγούμενο δεν έχει γρασίδι αλλά χώμα. Παρ’ όλα αυτά μένει ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά τουρνουά από το 1981 που ξεκίνησε με την σκοπιμότητα να «φιλοξενεί» ερασιτέχνες. Άνδρες, γυναίκες και ζευγάρια, διαγωνίζονται κάθε χρόνο για να αποκτήσουν ένα έπαθλο που συνολικά ανέρχεται στα 28 εκ. ευρώ.

Αμερικάνικο Open

Αλλάζοντας ήπειρο, περνάμε στο μεγαλύτερο τουρνουά τένις των Η.Π.Α , πιο συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη. Έχει γήπεδα κάθε είδους, και απευθύνεται όχι μόνο σε επαγγελματίες αλλά και σε ερασιτέχνες. Συνολικά περιέχει πέντε πρωταθλήματα, και μοιράζει στους νικητές το εξωπραγματικό ποσό των 42 εκ. δολαρίων.

Αυστραλιανό Open

Το Αυστραλιανό Open, μαζί με τα παραπάνω τουρνουά, συγκεντρώνει την τετράδα των Γκραν Σλαμ, δηλαδή των τεσσάρων σημαντικότερων ετησίων τουρνουά τένις. Είναι το πιο πρόσφατο, καθώς ξεκίνησε το 1905, αλλά παρ’ όλα αυτά, έγινε ανοιχτό προς επαγγελματίες μόλις το 1969. Ομοίως και με τα υπόλοιπα τουρνουά, μοιράζει στους νικητές το ποσό των 44 εκ. δολαρίων Αυστραλίας.

Τένις Ολυμπιακών Αγώνων

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, το τένις των ολυμπιακών αγώνων αποτελεί μία ευκαιρία για παγκόσμια αναγνώριση για τον αθλητή, καθώς, μπορεί να μην παρακολουθούν πολλοί τα Γκραν Σλαμ, αλλά όπως και για κάθε άλλο λιγότερο δημοφιλές άθλημα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων όλος ο κόσμος έχει την προσοχή του στραμμένη προς τα εκεί. Έτσι, οι αθλητές παίρνουν την ευκαιρία να γνωριστούν με το mainstream κοινό, καθώς αυτό τους δίνει εκτός από την αναγνώριση, και την ευκαιρία να τραβήξουν τα βλέμματα των χορηγών.

Κύπελλο Davis

Το κύπελλο Davis διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια και απευθύνεται στις εθνικές ομάδες αντισφαίρισης ανδρών όλου του κόσμου ξεκινώντας από το 1900. Για τις γυναίκες, υπάρχει το κύπελλο Fed. Η ιδέα του, ξεκίνησε όταν τέσσερις τενίστες, φοιτητές του πανεπιστημίου Harvard, ήθελαν να παίξουν εναντίον μίας ομάδας βρετανών, και όπως φαίνεται, δεν ήταν καθόλου κακή. Ανάμεσα σε όλες τις χώρες, αυτή που έχει καταφέρει να κατακτήσει τα περισσότερα βραβεία είναι οι Η.Π.Α με 32 νίκες ενώ φέτος κάτοχος είναι για πρώτη φορά η Αργεντινή.

Όπως είδαμε, τα τουρνουά τένις δεν είναι πολλά, αλλά όσα υπάρχουν έχουν μεγάλη φήμη και κύρος. Είναι πιθανό αυτό να ευθύνεται για την άποψη πολλών ότι το τένις δεν είναι ιδιαίτερα προσιτό; Ίσως. Αξίζει όμως να μπείτε στον κόπο για να παρακολουθήσετε έστω και έναν αγώνα.