Πας camping; Αυτός είναι ο βασικός εξοπλισμός που πρέπει να έχεις μαζί σου

Απέναντι στους λάτρεις της άνεσης και της πολυτέλειας που απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε ξενοδοχεία πολλών αστέρων χαλαρώνοντας σε spa και πισίνες, είναι αυτοί που προτιμούν να γίνονται ένα με τη φύση βγάζοντας τους εαυτούς τους από την συνηθισμένη άνεση κατασκηνώνοντας.

Ωστόσο, είμαστε όλοι συνηθισμένη σε ορισμένες ανέσεις τις οποίες δεν μπορούμε να αποχωριστούμε, και δεδομένου του ότι θα μείνουμε στη φύση για ένα χρονικό διάστημα, πρέπει να είμαστε σίγουροι πως έχουμε μαζί μας οτιδήποτε είναι απαραίτητο για την επιβίωση μας καθώς φτάνει μόνο ένα ξεχασμένο αντικείμενο για να χαλάσει τις διακοπές μας.

Πριν φύγεις λοιπόν για camping, ρίξε μια γρήγορη ματιά στη λίστα που έχουμε ετοιμάσει παρακάτω με τα must-haves του σωστού κατασκηνωτή.

Σακίδιο

Είτε κάνεις backpacking είτε όχι, ένα καλό σακίδιο είναι απαραίτητο. Ένα κατά προτίμηση αδιάβροχο σακίδιο – ειδικά αν σκοπεύεις να πας σε βουνό- με πολλές διαφορετικές τσέπες, αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσει όλα όσα θα χρειαστείς όταν θα είσαι on the go θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος τον οποίο δεν θα αποχωριστείς ούτε ένα λεπτό στο camping.

Σκηνή

Προφανώς, η σκηνή θα γίνει το μικρό σου σπίτι. Τόσο η ίδια, όσο και τα υπόλοιπα εξαρτήματα (σχοινιά, ράβδοι) θα παίξουν καθοριστικό ρόλο αφού χρειάζεται να είναι αρκετά ευρύχωρη, ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες, και όσο πιο δυνατή γίνεται για να αντέχει στον αέρα.

Υπνόσακος

Με κρεβάτι το έδαφος, το sleeping bag είναι αυτό που θα σου προσφέρει μία σχετική άνεση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Υπάρχουν διάφορα είδη ανάμεσα στα οποία μπορείς να διαλέξεις. Δώσε σημασία στην επένδυσή του, καθώς μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην άνεση σου, και σιγουρέψου πως θα σε κρατήσει ζεστό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Λάμπες και φακοί

Ένα πράγμα που δεν μπορείς να βρεις στο camping είναι ο ηλεκτρισμός, και για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις τις νυχτερινές ώρες χρειάζεσαι απαραίτητα κάποια πηγή φωτός. Πάρε φακούς για τις νυχτερινές βόλτες και φανάρια camping για το βραδινό άραγμα γύρω από την φωτιά. Φυσικά, μην ξεχάσεις τις μπαταρίες.

Χάρτης και πυξίδα

Απομακρυνόμενος από τον πολιτισμό, είναι πιθανό να χάσεις το σήμα σου ή να μην έχεις μπαταρία στο κινητό σου. Σε αυτή την ατυχή περίπτωση ένας χάρτης ή μία πυξίδα μπορούν κυριολεκτικά να σου σώσουν τη ζωή.

Kit πρώτων βοηθειών

Καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Αντικουνουπικά, ασπιρίνες,  βάμμα ιωδίου, γάζες, τσιρότα, κλωστές, βελόνες και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστείς σε ώρα ανάγκης πρέπει να είναι καλά αποθηκευμένα σε ένα αδιάβροχο κουτί το οποίο θα βρίσκεται μακριά από τον ήλιο και τις ακραίες θερμοκρασίες.

Φίλτρο νερού

Ένα φίλτρο νερού είναι αναγκαίο και πολλές φορές απαραίτητο για τους κατασκηνωτές, ειδικά σε περίπτωση που χαθείς κάπου ή δεν υπάρχει αρκετό νερό. Μάλιστα, πλέον μπορείς να βρεις αρκετά πρακτικά φίλτρα τα οποία χωράνε στο σακίδιο σου ενώ δεν κοστίζουν.

Ρούχα και αξεσουάρ

Το βασικό κλειδί του camping είναι το πακετάρισμα των αναγκαίων χωρίς να το παρακάνουμε. Στα βασικά, είναι ένα ζευγάρι ανθεκτικά αδιάβροχα παπούτσια για το περπάτημα, κάλτσες καλής ποιότητας, ισοθερμικά ρούχα – σε περίπτωση που ταξιδεύεις χειμώνα- , καπέλο, γυαλιά ηλίου, και ένα αδιάβροχο τζάκετ.

Κάθε κατασκηνωτής θα σου πει πως μία μόνο εκδρομή φτάνει για να σε «εθίσει» στο camping. Ο απαραίτητος εξοπλισμός και μία καλή παρέα φτάνουν και με το παραπάνω για να ζήσεις μία αξέχαστη εμπειρία. Ποιος ξέρει, ίσως πειστείς να το κάνεις ξανά.