Οι 5 καλύτεροι προορισμοί σκι του κόσμου

Χιονοσκέπαστα bungalows, γραφικά μονοπάτια, τεράστιες χιονοδρομικές πίστες, αδρεναλίνη που ανεβαίνει στα ύψη, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι οι παράγοντες που κάνουν τις διακοπές ενός λάτρη του σκι ιδανικές.

Μένοντας στην Ελλάδα, έχουμε πολλές επιλογές, και με χώρες όπως η Γαλλία και η Ελβετία να είναι μόνο λίγες ώρες μακριά, κάποιες φορές είναι δύσκολο να επιλέξεις τον κατάλληλο προορισμό για το ταξίδι σου.

Για να κάνουμε τη διαδικασία της επιλογής λίγο πιο εύκολη, παρακάτω θα δεις τους καλύτερους προορισμούς σκι στον κόσμο.

Val D’ Isère, Γαλλία

Ακόμη και κάποιος που δεν ασχολείται με το σκι γνωρίζει το Val D’ Isère. Παγκόσμιας φήμης χιονοδρομικός προορισμός, συνδυάζει την διαχρονικότητα, τα όμορφα ζεστά σαλέ και την πολυτέλεια με εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Διαθέτει 94 λιφτ και αμέτρητες πίστες, όλες απλωμένες σε μία έκταση τριακοσίων χιλιομέτρων, κάνοντάς το τον ιδανικό προορισμό για αρχάριους και προχωρημένους.

Zermatt, Ελβετία

Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει ένας προορισμός της Ελβετίας από την λίστα. Το Zermatt είναι ακριβώς ότι θα περίμενε κανείς σκεπτόμενος την Ελβετία. Πανέμορφα βουνά που αγγίζουν τα σύννεφα, σαλέ που θυμίζουν ταινία εποχής, και φυσικά, υπέροχες πίστες για κάθε λάτρη του χιονιού. Στα θετικά πρέπει να υπολογίσουμε το γεγονός ότι είναι ένας προορισμός εξαιρετικός όχι μόνο για επαγγελματίες, αλλά και για οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν λίγο ποιοτικό χρόνο μεταξύ τους.

Courmayeur, Ιταλία

Στην γειτονική μας χώρα, κρύβεται ένας προορισμός τον οποίο θα αγαπήσουν όχι μόνο οι σκιέρ, αλλά και οι λάτρεις της νυχτερινής ζωής. Το νεανικό κοινό επιλέγει σταθερά το μικροσκοπικό χωριό του Λευκού Όρους καθώς προσφέρει έναν ικανοποιητικό αριθμό πιστών και εγκαταστάσεων ενώ παράλληλα έχει μία πολύ έντονη νυχτερινή ζωή.

Mayrhofen , Αυστρία

Με την Αυστρία να είναι μονίμως στους πέντε καλύτερους χειμερινούς προορισμούς, θα ήταν αναμενόμενο πως διαθέτει αρκετά αξιόλογα χιονοδρομικά κέντρα. Ένα από τα αγαπημένα, όχι μόνο των Αυστριακών αλλά και όλων των υπόλοιπων επισκεπτών είναι το Mayrhofen το οποίο διαθέτει έκταση 134 χιλιομέτρων, μεγάλες καταβάσεις, αρκετά λιφτ. Εκτός της πίστα, μπορείς να απολαύσεις την υπέροχη νυχτερινή ζωή, τις επιλογές για εξαιρετικά εστιατόρια, και φυσικά, την πανέμορφη αυστριακή αρχιτεκτονική.

Whistler, Καναδάς

Αλλάζοντας ήπειρο, έχουμε το Whistler που ανήκει στην Βρετανική Κολομβία του Καναδά, ένα επαρχιακό τοπίο που δύσκολα ξεφεύγει από την μνήμη σου. Έχει πανέμορφη αρχιτεκτονική, γαλανά νερά, μικρά λιμανάκια και φυσικά ένα υπέροχο χιονοδρομικό κέντρο το οποίο είναι ιδανικό για αρχαρίους καθώς βρίσκεται σε μικρό υψόμετρο. Μία επίσκεψη εκεί αξίζει, ιδανικά για οικογένειες καθώς προσφέρει συνεχώς μία ποικιλία δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους.

Με τόσες επιλογές, είναι δύσκολο να επιλέξεις. Εκτός από τις παραπάνω χώρες, εξαιρετικοί χιονοδρομικοί προορισμοί βρίσκονται στις Η.Π.Α,  την Σκανδιναβία ακόμη και την Ιαπωνία. Το μόνο σίγουρο είναι, πως όσες επιλογές και αν υπάρχουν, ποτέ δεν θα είναι αρκετές για τους λάτρεις των snow sports.