Γκολφ: τα καλύτερα tips

Το γκολφ είναι ένα χαλαρό άθλημα ήπιας έντασης που το προτιμούν μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι, αλλά είναι εξίσου ευχάριστο και για πιο νέους. Μας φέρνει σε επαφή με το πράσινο και τη φύση και μας γυμνάζει, αφού χρειάζεται αρκετό περπάτημα και κουβάλημα. Έχοντας αποδεδειγμένα οφέλη τόσο για τη σωματική μας όσο και για την ψυχική μας υγεία, είναι η ιδανική δραστηριότητα για να περάσετε μία χαλαρή Κυριακή με φίλους.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να χτυπήσουμε το μπαλάκι με το μπαστούνι και να το βάλουμε μέσα στην τρύπα, με όσο το δυνατόν λιγότερες προσπάθειες. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται να έχουμε στο μυαλό μας σχέδιο και στρατηγική, και να εκτιμάμε σωστά τα ρίσκα που παίρνουμε. Κάποια χτυπήματα μας πρέπει να στοχεύουν μέσα στην τρύπα, και κάποια σταδιακά όλο και πιο κοντά στην τρύπα, ώστε να χτίσουμε πλεονέκτημα για μία πιο εύκολη μπαλιά που θα στοχεύει μέσα στην τρύπα.

Σίγουρα η τεχνική και τα καλά εκτελεσμένα χτυπήματα είναι ένα ατού για έναν παίχτη του γκολφ, όμως αν δεν έχει πλάνο και εξυπνάδα τότε αυτός μπορεί να χάσει από έναν κατώτερο τεχνικά αντίπαλο. Ας δούμε λοιπόν κάποιες συμβουλές σχετικά την τεχνική και τη στρατηγική που συνίσταται να ακολουθούμε:

  1. Στοχεύστε σε επίπεδο σημείο με γρασίδι: Όταν η τρύπα βρίσκεται μακριά σας ή και πιο κοντά σας, στοχεύστε σε ένα σχετικά επίπεδο σημείο που δεν έχει λοφάκια, λακούβες ή λιμνούλα κοντά. Έτσι θα αποφύγετε μία απρόβλεπτη πορεία που θα πάρει η μπάλα, με αποτέλεσμα να βρεθεί μακριά από το στόχο σας.
  2. Μην στοχεύετε πάντα κοντά στη σημαία: Εφόσον δεν έχετε ακόμα χτίσει την τεχνική ώστε να κάνετε χτυπήματα ακριβείας σε μακρινές αποστάσεις, μην ρισκάρετε να στοχεύετε κοντά στην τρύπα αρχικά. Στοχεύστε σε ένα πιο κοντινό σημείο που θα σας φέρει σε μία καλύτερη θέση προς την τη σημαία, και μόνο όταν βρεθείτε αρκετά κοντά στοχεύστε μέσα στην τρύπα. Με άλλα λόγια, παίξτε συντηρητικά. Η φιλοσοφία είναι να πετύχετε το καλύτερο δυνατό άστοχο χτύπημα.
  3. Κρατήστε τα χέρια σας χαμηλά: Για μεγαλύτερο έλεγχο του χτυπήματος σε πιο κοντινές μπαλιές, προσπαθήστε τα χέρια σας να μένουν χαμηλά όταν ακολουθούν την κίνηση μετά το χτύπημα. Όσο πιο ψηλά ακολουθούν, τόσο πιο ψηλά θα πάει και η μπάλα με κίνδυνο να φύγει μακριά από το στόχο σας.
  4. Προσέξτε τη στάση του σώματός σας: Η στάση του σώματος μας είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στο γκολφ. Υιοθετήστε μία σταθερή και ισορροπημένη στάση με ανοιχτά πόδια. Η δύναμη του χτυπήματος επιτυγχάνεται περισσότερο με την κίνηση των γοφών μας, παρά των χεριών.
  5. Αποκτήστε ρυθμό: Καλλιεργήστε το ρυθμό σας και μην βιάζεστε. Πάρτε βαθιές ανάσες και σκεφτείτε ήρεμα την επόμενη κίνησή σας. Συγκεντρωθείτε και κάντε στο μυαλό σας εικόνα την τροχιά που θέλετε να πάρει η μπάλα.